Zarejestruj    Zaloguj    Dział    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » Pozwolenia » Imiona, nazwiska, avatary » Odrzucone

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A] Senvy (553)
 Post Napisane: Cz lut 04, 2010 8:08 pm 

A to mój nowy avatar:
Obrazek
Rasa: Bloodlan
Ilość dni w grze: 163
Avatar ten lepiej przedstawia wygląd mojej postaci. Avatar ten bynajmniej nie jest w żaden sposób przerabiany i aż tak źle nie wygląda jak aktualny, bo na mym aktualnym avatarze widać ostre przeróbki (nie moje już były jak znalazłam tego avatara :p) i był on szukany na poczekaniu. Mam nadzieje, że to stawia sprawę jasno.
Wygląd pozostaje taki sam - wzrost 174 cm, szczupła, długie czarne włosy i oczywiście blada cera. Na pierwszy rzut oka wygląda jak zwykły człowiek...

Tytuł: Re: [A] Senvy (553)
 Post Napisane: Pt lut 05, 2010 5:16 pm 
Administrator

Z regulaminu ubiegania się o zmianę awatara:

Cytuj:
II. Powód musi być rozsądny i logiczny, odpowiedzi w stylu "bo mi się tak podoba" nie będą brane pod uwagę.

Nie jest to nasza złośliwość, a prosty zabieg mający uniemożliwić graczom ciągłe zmienianie obrazków w tempie takim, w jakim zmieniają się ich estetyczne gusta.
Co więcej, nie do końca jestem przekonana, czy ten obrazek może zostać zaakceptowany. Nie widać na nim twarzy postaci, a jest to warunek, który spełniać musi grafika, by móc służyć za awatar.

Post Napisane: So lut 06, 2010 8:44 pm 

Właściwie to nie każdy zmienia zdanie na temat swojego avatara co 5 minut... Na moim avatarze twarz widać jest do połowy co nadaje według mnie klimat całemu avatarowi. A w tej krainie jest mnóstwo osób, które mają odsłoniętą tylko połowę twarzy, a mnie też się to podoba.

Post Napisane: So lut 06, 2010 9:13 pm 
Administrator

Zapewne tak, ale prawo jest po to, by tych pozostałych od ciągłych zmian powstrzymać.

No, powiedzmy. Z dwojga złego lepiej taki klimat, niż strużka krwi w kąciku ust, która towarzyszy niemal wszystkim bloodlanom. Od biedy - akceptuję.

Post Napisane: So lut 06, 2010 9:37 pm 

Heh tak jak już wspominałam (chyba) to był avatar wyszukany na poczekaniu, tak więc efekt jak sami widzimy nieco mierny. Na pewno ten avek będzie się lepiej sprawował.

Post Napisane: N lut 07, 2010 12:37 am 
Administrator

Na awatarze nie widać nawet czy to jest kobieta, czy mężczyzna. Napiszesz, że na pierwszy rzut oka widać, że kobieta, bo makijaż, rękawiczki, kształt twarzy itd. A ja odpowiem, popatrz na zdjęcia Marylina Mansona. Poza tym to nie jest nawet pół twarzy odsłonięte. Poszukaj czegoś lepszego, w necie pełno jest grafik. Niestety, w tym wypadku mojej aprobaty nie ma.

Post Napisane: N lut 07, 2010 11:15 am 

Art.3. Awatar nie może:
§1. przedstawiać postaci rzeczywistych, medialnych, filmowych, znanych postaci z gier, komiksów, czy będących ich karykaturami bądź fanartami, oraz pochodzić z mangi czy anime.
§2. być przekształceniem już istniejącego wizerunku w krainie.
§3. przedstawiać rzeczy, symboli bądź czynności niemoralnych, być aktem, przedstawiać treści wulgarnych, agresywnych bądź obraźliwych.
§4. zawierać wizerunków przedmiotów, symboli, budowli czy miejsc które odbiegają od realiów świata gry, oraz mogą obrażać uczucia mieszkańców (np: swastyka).
§5. przedstawiać postaci całkowicie przysłoniętej czy zakapturzonej, bądź odwróconej, zbyt oddalonej albo zniekształconej.
§6. sugerować posiadania rangi/pozycji/profesji innej niż rzeczywiście dana postać posiada.
§7. być mniejszy niż 200x200 pixeli

Co do §5 to postać ma odkrytą większość twarzy. GRZYWKA przysłania jej prawe oko i polik, w związku z tym nawet jeśli by ją przesunąć trochę na prawo to i tak będzie przysłonięta bo grzywka będzie zwisać na oko i polik - kwestia wyglądu postaci.
Co do problemu z płcią to ja tam wyraźnie kobietę widzę.
Takie imoł trochę ale biorąc pod uwagę fakt, że nie ma tam żyletki - akceptuję.

Magik <3

Post Napisane: Pn lut 08, 2010 3:19 pm 

Tak właściwie to ja nie mam problemu z rozpoznaniem płci... Wyraźnie można ją określić, a co Marylina Mansona to nie wydaje mi się żeby był on chociaż trochę podobny do mojego avtara.

Post Napisane: Pt lut 12, 2010 7:25 pm 

Tak więc jak zgoda jest ma się rozumieć? :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strona główna forum » Pozwolenia » Imiona, nazwiska, avatary » Odrzucone