|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Villis
|
Tytuł: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 3:27 pm |
|
|
|
Nie wiedząc gdzie to umieścić umieszczam to tu. A co umieszczam? A jedno wielkie "co to ma [cenzura] być?!". Ale od początku: Z ludzkiej ciekawości loguję się do Santica po długiej nieobecności z konta siostry, sprawdzam co się zmieniło, chodzę to tu, to tam i w końcu zaglądam do "swojego" projektu w statystykach postaci. Wiedziałam, iż on został wprowadzony do gry i prawdę powiedziawszy nie obchodziło mnie, że opis nieskończony został wklejony, bo przecież tutaj nikt nigdy estetyką się nie przejmował, toteż dlaczego coś miałoby się w tej sytuacji zmienić, jednakowoż szlag malutki mnie trafił, gdy zobaczyłam w jakiej formie te pożal się borze (tak, tak borze, od słowa bór jakby ktoś nie wiedział) wypociny zostały wrzucone. Nie dość, że nie po polskiemu, nie dość, że z błędami, nie dość, że praktycznie bez mojego błogosławieństwa, to jeszcze podpisane moim mianem! Jeżeli projekt został zmieniony (przez Karazyna/ Karmazyna czy jak mu tam było, który dysmózgowiem się zasłaniał), ale nie poprawiony przeze mnie, to należałoby go albo poprawić i mną nie podpisywać, albo po prostu w ogóle nie wklejać, a nie narażać normalnych ludzi na atak serca. Z mojej strony wolałabym, gdyby "to" ogólnie zostało usunięte (w przyszłej erze, bo żądanie tego teraz byłoby odrobinkę niedorzeczne) i nieprzetwarzane przez nikogo. Amen.
P.S. Tak, tak założyłam multikonto, tak, tak, możecie je potem usunąć, nie, nie usuwajcie konta siostry, moje ID: 3367.
|
|
 |
|
 |
|
Kylla
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 3:50 pm |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): Pt gru 12, 2008 12:45 am Posty: 1245 Lokalizacja: Incubus
|
|
Tak, zgadzam się, że to nieciekawa sprawa, że teksty z błędami znajdują się na widoku publicznym. I nie, nie wiedziałam o tym, że zostały one wrzucone bez poprawek. Karazyn, jak już zapewne wiesz, przepadł. Odszedł. Na jego miejsce fabularnie wskoczyła rada i królowa w osobie Wolmiry (1766), która teraz decyduje o grze. Jak sama zauważyłaś, na chwilę obecną nie zrobimy z tym nic, jednak spokojna głowa, możemy Cię uspokoić, że pod kątem nowej ery, która niedługo ma nadejść tworzone są nowe opisy, nowych ras, którymi zamierzamy zastąpić obecne. I mogę Ci również obiecać, że nie dopuścimy do takiej sytuacji, jaka ma miejsce obecnie.
_________________ Tako rzecze Szarańcza.
|
|
 |
|
 |
|
Villis
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 4:11 pm |
|
|
|
Wiesz, to czy zrobicie nowe opisy, nowe rasy nie obchodzi mnie w ogóle, bo grać tutaj nagle nie zamierzam. Na chwilę obecną chodziłoby mi o to, by mojego podpisu pod tym, z braku lepszego słowa, gównem nie było. Nie wierzę, że ktoś "NIE WIEDZIAŁ", iż ten tekst zawiera wszystkie błędy jakie istnieją (a co za tym idzie, nie został POPRAWIONY), więc pozostaje mi tylko załamać ręce i po raz kolejny cynicznie się uśmiechnąć. Zostawić cokolwiek tutaj to takie małe samobójstwo, bo pod nieobecność zrobią z człowieka jakiegoś pokemona i analfebetę.
|
|
 |
|
 |
|
Kylla
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 4:35 pm |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Wraz z Karazynem odeszła większość dawnego składu piszących. Ja jestem z nowego naboru, tego, który przyszedł już w tej erze 'na gotowe'. I jeśli ktoś się tu może uśmiechać cynicznie to ja, że taki tekst, z poprawkami czy bez, został kiedyś uznany za zdatny do użytku. I szkoda, że ich naniesienia nie dopilnowałaś. Podpis oczywiście usuniemy, jeśli do autorstwa się nie przyznajesz.
|
|
 |
|
 |
|
Villis
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 4:46 pm |
|
|
|
Przychodzę na gotowe, zostawiam to, co jest do kitu, bo po co naprawiać po starych adminach, skoro nikt się wtedy nie skarżył, po co dupę ruszyć, no po co, skoro można zacieszać się rangą i dalej nic nie robić. Nie, nie przyznaję się, bo to cholerstwo jakoś dziwnie się różni od tego co sobie na dysku zapisałam. I przyznaję się, głupia byłam, że przez krótką chwilę założyłam, iż jakaś istota myśląca jeszcze nad Santicem czuwa, że jakieś poszanowanie prawa autorskiego istnieje. Ale nieee, osoby się wymieszały, ale poziom nadal ten sam.
|
|
 |
|
 |
|
Kylla
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 5:33 pm |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Oj, niecelnie. Przychodzę na gotowe, rangę dostaję pod koniec ery, piszę z myślą o nadchodzącej, następnej erze. Sama słusznie zauważyłaś, że nie ma sensu poprawiać tego teraz, kiedy wszyscy gracze już przywykli do pewnych założeń, nawet, jeśli są one błędne. To Ty dopuściłaś do tego, by Twój tekst ukazał się w takiej formie. Ba, sama powiedziałaś, że miałaś gdzieś jego ostateczny wygląd. Dlaczego więc teraz zarzucasz mi, że mając rangę nie raczyłam poprawić Twojej niedoróbki? Chciałabym Cię bardzo wyprowadzić z błędu i udowodnić, że głupotą jest raczej to, co mówisz o ludziach aktualnie zarządzających Santic i o moim rzekomym nieróbstwie. Tym niemniej jednak nie zamierzam się z Tobą kłócić, jako że nie poczuwam się absolutnie do odpowiedzialności za to, co zrobił skład Karazyna, po prostu. Nie wiem, co masz na dysku. Nikt z rady nie wie. Oceniaj podług jakiegoś wzorca. Jeśli chcesz udowodnić, że Twoja wersja tego tekstu jest jedyną słuszną - opublikuj ją, może wtedy wspólnie się pośmiejemy. Nie przyznajesz się. Rozumiem, nie dziwię się wręcz. Pytam więc, czy zechcesz poczekać te parę tygodni, aż te opisy znikną w toku wymiany na nowe, czy też już teraz nalegasz na to, byśmy owe podpisy usunęli.
|
|
 |
|
 |
|
Jaszczurzyca
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 5:44 pm |
|
|
|
Ze swojej strony prosiłabym Cię, Villis, o spuszczenie z tonu. Nerwy rozumiem, sama wściekłabym się, gdyby zmieniono moją pracę bez mojej wiedzy i aprobaty, po czym wykorzystano, niemniej jednak kultura wypowiedzi wciąż by mnie obowiązywała. Poza tym żadna z osób z obecnej obsady nie przyłożyła do tego ręki. Nie było nam wiadomym, czy pisałaś go w takiej, czy w innej formie, czy widziałaś ostateczną wersję i prawdę powiedziawszy, nie mając po temu żadnych podstaw, nie mieliśmy zamiaru się nad tym głowić. Poprawki do tekstów miały być - nie było, bo przy ogromie błędów w stosunkowo niewielkiej ilości tekstów, dość zresztą niespójnych, stwierdziliśmy, że lepiej zabrać się za wylanie pewnych fundamentów i budowanie na nich, a nie reperowanie walącej się rudery. Efektów jeszcze nie widzisz, jak sama zresztą piszesz, nie obchodzą Cię one. Dobrze, takie jest Twoje prawo. Ale tym bardziej nie na miejscu jest zwracanie się do osoby, która wykazała się chociaż zainteresowaniem tą sprawą, choć ma w chwili obecnej wiele na głowie, w podobny sposób i oskarżanie jej o coś, czemu wcale nie jest winna. Zresztą, jak pisała Tenar, a co jednak było istotne: będą tworzone opisy nowych ras (czy raczej już są stworzone), a co za tym idzie - nie mieliśmy nawet w zamiarze dalej wykorzystywać Twojego pomysłu, zniknie stąd wraz z końcem tej ery i to bez podobnych apeli.
Jeśli na tym Ci zależy, to myślę, że nie ma co nawet zastanawiać się, czy zwlekać z usunięciem podpisu, czy nie. Zostanie to zrobione najprędzej, jak będzie to możliwe. Nie wiem jednak, czy ktokolwiek poza administratorem ma taką możliwość, ten zaś jest obecnie nieuchwytny z tego, co mi wiadomo, więc musisz zaczekać do czasu jego powrotu. Myślę jednak, że tymczasem większości graczy Twoje imię niewiele powie i że możesz spać spokojnie, bez lęku, że jesteś przez te teksty narażona na szykany.
|
|
 |
|
 |
|
Villis
|
Tytuł: Re: Hm... Napisane: Wt sie 11, 2009 9:10 pm |
|
|
|
Niezmiernie się cieszę. Myślę, że temat można już zamknąć, nie mam ze swojej strony nic do dodania.
Zamknięto, Kket.
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|